ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Landstinget ber om ursäkt- efter 20 år

TT · 15 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter mer än tjugo år ber landstinget i Östergötland en tidigare anställd om ursäkt för att han trakasserats av sina arbetskamrater.

I början av 1980-talet slog driftteknikern Lennart Holm larm om att arbetskamraterna brände sprit i maskincentralen på dåvarande Regionsjukhuset i Linköping. Det blev upptakten till en rad konflikter mellan arbetskamraterna och Holm, som kände sig förföljd och trakasserad.Flera inblandade dömdes till böter och Holm själv förlorade jobbet.I ett brev tar landstingsstyrelsens ordförande Marie Morell avstånd från personalens handlande och ber Lennart Holm om ursäkt å landstingets vägnar.Marie Morell var själv inte med på den tiden, men har som landstingspolitiker haft många samtal med Lennart Holm. Hon säger till Östgöta Correspondenten att Holm har blivit dåligt behandlad och att landstinget öppet måste kunna erkänna att det gjort fel.– Det handlar om att visa en människa respekt, säger hon. Lennart Holm har dock svårt att känna sig glad.– Det som hände har format mitt liv, och den brist på livskvalitet som jag har, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro