ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lång väg för att bli stylist

Susanna Mattsson · 1 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Henrik Brunnsgård


Efter tre varv runt jorden är Emelie och Caroline redo för stilfull framtid

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Henrik Brunnsgård

Emelie Nordqvist tar studenten från hantverksprogrammet personlig stil och design på Angeredsgymnasiet i Göteborg. För att nå hit har hon rest sammanlagt tre varv runt jorden.

Varenda dag har Emelie och en klasskompis tågpendlat de 15 milen från hemmet i Mellerud för att komma till skolan. – När det går direkttåg reser jag kanske fyra timmar om dagen, men annars får jag byta i Vänersborg, och då tar det kanske sex timmar, säger Emelie Nordqvist.

SEGA RESOR Visst kan resorna bli sega ibland, men Emelie brukar sova, lyssna på musik eller plugga på tåget. Problemet är snarare att fritiden försvinner. På Centralstationen i Göteborg brukar de möta klasskamraten Caroline Andersson som kommer resande från Stenungsund. Eftersom programmet är det enda i sitt slag i Sverige lockar det ungdomar från hela landet. – Jag hörde talas om det på Gymnasiemässan. Eftersom jag var intresserad av att jobba med något praktiskt och tyckte det var intressant med makeup tyckte jag att det passade bra, säger Caroline Andersson.

DRÖMMER OM SALONG Utbildningen förbereder eleverna för en framtid som stylister eller makeupartister. På schemat finns förutom de vanliga kärnämnena hud- och kroppsvård, manikyr, färganalys, massage, design och stilhistoria. Caroline drömmer om att starta egen salong och tänker vidareutbilda sig till frisör och inom skönhetsvård efter gymnasiet. Emelie sadlar däremot om och börjar jobba på en bilstylingfirma utanför Mellerud. – Jag lägger det på hyllan ett tag. Det kan bli lite mycket yta. Men massagen kommer jag nog att hålla på med vid sidan om.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro