ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Långa kvinnor tjänar mer

Johanna Ohlson · 13 Apr 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Den som inte är lång av naturen kan fuska med klackar.

Den som inte är lång av naturen kan fuska med klackar. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte bara män som tjänar på sin längd. En ny brittisk undersökning visar att även långa kvinnor tjänar mer än sina korta kollegor. Det skriver tidningen Daily mail.

I en studie av drygt 1400 kvinnor visade det sig att hälften av de kvinnor man kategoriserat som långa tjänade 260 000 kronor om året eller mer medan bara 10 procent av de korta tjänade så mycket. Som långa räknades de som var över 172 centimeter.

De långa kvinnorna i studien kände att deras längd var en källa till makt och auktoritet. De var också mer nöjda med sin kropp generellt än de kort korta kvinnorna. Dan-Olof Rooth, professor på Kalmars högskola, har hittat samma koppling mellan längd och lön när det gäller svenska män. Till Expressen sa han att en förklaring till varför långa får fetare lönekuvert tror han är att långa utvecklats mer. – Till viss del kan det vara så att längre personer varit mindre sjuka under uppväxten. Säg att två personer skulle ha blivit 180 centimeter långa i en perfekt värld, men en var väldigt sjuk som ung och blev i stället 178 centimeter, så är det ett tecken på att den individen blivit mindre fysisktutvecklad och kan ha fått en sämre kognitiv förmåga, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro