ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Långa straff för bombförsöken

Daniel Olsson · 7 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

De tre män som försökte spränga en Bandidossympatisör i luften under sommarens gängkrig dömdes på onsdagen till långvariga fängelsestraff. Ja, till och med längre än vad åklagaren krävde.Det var den 25 augusti som en man med band till Bandidos undergrupp X-Team hörde en mobiltelefonsignal från en påse som låg instucken under hans bil på Bergsgatan. Mobilen var kopplad till tre hekto av sprängmedlet Pentyl, men bomben var felkonstruerad och sprängdes aldrig.

Enligt tingsrätten har var och en av de tre männen haft så viktiga roller att de alla kan dömas till sex års fängelse för medhjälp till försök till mord. Själva nekar de till brott.– Jag trodde inte att tingsrätten skulle våga döma så, medger vice chefsåklagare Bengt-Olof Berggren som hade yrkat på sex år för den utpekade bombtillverkaren och fyra respektive två år för de andra.

Enligt åklagaren finns det en ”direkt koppling” mellan bilbomben och skottlossningen i Gårdsten den 9 maj. Också den gången var Bandidos X-Team den utsatta parten.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro