ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Långared hoppas på långa straff för dubbelmordet

Fredrik Beckman · 27 Jun 2012
Uppdaterad 27 Jun 2012

Grannar till det rånmördade lantbrukarparet Antby och andra Långaredsbor hoppas på fällande domar – och långa straff. I dag faller domen mot de två män som misstänks för det brutala dubbelmordet.

klar

Artikellänk är kopierad

I Långared är det sommaridyll. Lupiner, hundkex och  prästkragar växer kring lantbrukarparets hus. Inga kor trampar ner ängsgräset i hagen.

I dag klockan 11 kommer domen mot de två polska män, 40 och 34 år, som misstänks för att ha dödat Torgny och Inger Antby i oktober.

Det är bara två veckor sedan polisen tog bort platsbandsavpärrningarna kring huset. Skönt, tycker närmaste grannarna sedan 20 år, Eva-Liz och Peter Sultan. Avspärrningarna var en ständig påminnelse.

– Om det inte blir en fällande dom blir man besviken. Det handlar om att få ett slut på det här och börja på något nytt, säger Peter Sultan.

Under hela rättegången har de misstänkta nekat. De riskerar livstids fängelse.

– Man får väl hoppas att de börjar att prata, men det tror jag inte de vågar, säger Eva-Liz.

En högbent katt kommer gående. Det är en av paret Antbys katter som har flyttat över till Sultan.

– Maten slutade ju att serveras där inne, säger Peter Sultan lågmält.

Långaredsbor som Metro träffar säger alla detsamma. Ingen förstår hur det kunde hända just Inger och Torgny, de beskrivs som de mest hjälpsamma och godhjärtade. Och de vi möter hoppas på fällande domar. Både Peter och Eva-Liz satt med under stora delar av rättegången mot de misstänkta.

– Känslomässigt känner man  ju att det är rätt personer, säger Peter Sultan.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro