ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Långkok och smör åt mediafolket

Karin Ericson · 29 Nov 2012
Uppdaterad 29 Nov 2012
Långkok och smör åt mediafolket Klockan tolv är det smockfullt av Ordinary birds i lunchrestaurangen. Mediafolket kan till exempel välja kåldolmar.

Långkok och smör åt mediafolket Klockan tolv är det smockfullt av Ordinary birds i lunchrestaurangen. Mediafolket kan till exempel välja kåldolmar. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


I kontorshuset Media Evolution City finns restaurangen M.E.C.K. Här serveras långkok och tjocka köttbitar med smör. Och baristakaffe.

klar

Artikellänk är kopierad

Dom som sitter här ”jobbar med data”. Alla har twitterkonto, de har checkat in på facebook och har redan instagrammat dagens rätt. Nu sitter de och väntar på likes. Jag är på Media Evolution City. Ett stort kontorshus för företag och personer inom mediabranschen. Här finns en ny lunchrestaurang på bottenplan som heter M.E.C.K. Den är öppen för alla. Du kan komma hit IRL även om du inte vet ett dugg om SEO, SSWC eller CMYK utan bara gillar bra och mättande käk på lunchen. *Ler*. 

Äter du före halv tolv kallas du ”Early bird” och får ett lägre pris. Ett uttryck som på internetspråk innebär att du är tidig med saker, och syftar oftast på den senaste tekniken. Klockan tolv denna dag är det smockfullt i lunchrestaurangen med orangeröda pinnstolar från Hay, barbord med utsikt mot vattnet (med lite ansträngning) och trevlig glad personal. 

På M.E.C.K. finns frukostbuffé varje dag, dagens rätt, ett långkok, sallader, mackor, öl och vin och naturligtvis finns en barista på plats. Det är ju viktigt med bra kaffe om man jobbar med media. LOL. 

På en vepa i naturpapp har veckans rätter skrivits upp med tuschpenna. Kåldolmar, paella, och vegetariska alternativ har serverats under veckan. I dag <3 man den franska husmanskosten Biff bourguignon. På M.E.C.K gör de en egen variant av klassikern. Vi står som snälla skolbarn bakom den metallglänsande disken med våra rosa brickor och tittar på när kocken lägger upp en bädd av mumsig hemgjord potatismos i en djup stor tallrik. Därpå en rejält tjock köttbit som visar sig vara mör. Över den hälls rödvinssåsen som ger rätten smak av bourguignon. Till slut toppas det hela med de obligatoriska ingredienserna, stekt svamp, syltlök och sidfläsk. Lunch FTW. 

Knappast en lättlunch. M.E.C.K. gillar fett och 2bH, när wallenbergare serveras med lingonsmör blir det väl mastigt. Men YOLO och även om det inte är Atdf märks ambitionen om att servera bra luncher. Långkoket är alltid Gr8 – som chilin på högrev. Hhjj. Salladsbordet är sparsamt men stora vackra surdegsbröd ligger i en korg som bevis för att detta är ett hus i tiden.

Du kan så klart gå in och kolla menyn på nätet. M.E.C.K. har både hemsida (meckok.se) och finns att hitta på Facebook som ständigt uppdateras med bilder av dagens rätt.  

Eot.

klar

Artikellänk är kopierad

Karin Ericson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro