ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Långt fängelsestraff för Café Operas vaktchef

Petter Sundsten · 19 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Vaktchefen på Café Opera dömdes i går till fängelse och skadestånd.

Vaktchefen på Café Opera dömdes i går till fängelse och skadestånd. Foto: Henry Lundholm


Kampsportstjärnan döms för grov misshandel på två män

klar

Artikellänk är kopierad

Vaktchefens kolleger på ljög i tingsrätten. Det var en anledning till att Café Operas vaktchef fälldes.”Deras samstämmiga uppgifter bär den uppenbara lögnens prägel”, skriver Stockholms tingsrätt.Den 33-åriga vaktchefen och kampsportstjärnan dömdes till fängelse i ett år och åtta månader för grov misshandel på en 37-åring och en 18-åring. Han döms också för egenmäktigt förfarande för att ha tagit 37-åringens mobiltelefon.

Stockholms tingsrätt var enig i sin fällande dom och gick helt på åklagarens linje. Enligt domen tappade vaktchefen kontrollen och ”var helt likgiltig för sitt handlande”.

Vaktchefen döms också att betala skadestånd på närmare 84 000 kronor. Fängelsestraffet är till och med strängare än vad kammaråklagare Fredrik Ingblad krävt.– Tingsrätten har gått helt på min linje när det gäller gärningarna och när det gäller bedömningen av målsägandena och mina vittnen. Domstolen anser också att motpartens vittnen uppenbarligen talade osanning, så jag är nöjd, säger kammaråklagare Fredrik Ingblad till TT.

Metro försökte i går nå försvarsadvokaten Michael Niklasson utan framgång.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro