ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lär dig hantera dina bossiga arbetskamrater

Annika Wihlborg · 27 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Bossiga kollegor kan skapa en obehaglig stämning på arbetsplatsen.

Bossiga kollegor kan skapa en obehaglig stämning på arbetsplatsen. Foto: Istockphoto


klar

Artikellänk är kopierad

– Personer som utvecklas till informella ledare i en organisation är ofta ansvarstagande, engagerade och intresserade medarbetare som inte kan låta bli att lägga sig i och vilja påverka saker och ting. De har ofta ledaregenskaper men vill gärna slippa att ha det övergripande ansvar som en formell chef har, säger Anki Udd, ledarskapskonsult på Ledarna.Hon poängterar att informella ledare inte nödvändigtvis är ett destruktivt fenomen. De kan också stötta chefen eller täcka upp för ett bristfälligt ledarskap och täta chefsbyten. Det som avgör omgivningens acceptans för den informella ledaren är personens förmåga att inge förtroende och drivkrafterna bakom det informella ledarskapet.

– Om personen utövar sitt informella ledarskap med ett gott syfte och i linje med företagskulturen så kan han vara en värdefull resurs. Om personen däremot har konkurrerat om chefsjobbet med den nuvarande chefen eller länge aspirerat på en ledande position utan att få den, så kan personen ha destruktiva drivkrafter som utgår från egenintresse och syftar till att underminera chefen, snarare än att verka för företagets bästa, säger Anki Udd.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Wihlborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro