ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lär dig jobba på distans

Annika Wihlborg · 12 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Distansarbete är optimalt för frihetsälskaren. Disciplin och planering nödvändigt för framgång

Det trådlösa kontoret har gett oss de tekniska förutsättningarna för att kunna jobba i princip var som helst.  När du väl hittat din optimala distansarbetsplats så är din största utmaning att kunna fokusera fullt ut på det jobb som ska göras.

Disciplin och en förmåga att strukturera sitt eget arbete är distansarbetarens främsta framgångsfaktorer.

Friheten är distansjobbandets främsta tillgång men också dess vanligaste fälla.  När du distansjobbar så är det upp till dig att skapa en struktur på och sätta spelreglerna för din arbetsdag. På en arbetsplats har varje arbetsdag en fysisk början och ett slut när du anländer till och lämnar kontoret, men den som distansjobbar får anstränga sig för att åstadkomma konkreta gränser för arbetsdagen.

Lösningen är att skapa ritualer som mentalt avgränsar din arbetsdag. – Två fördelar med att distansjobba är dels att man kan få ny motivation och inspiration när man får jobba i en miljö som man själv valt, dels så slipper slipper man mycket av den ”spilltid” som ofta uppstår på kontor i form av möten och fikaraster. ”Spilltiden” fyller samtidigt en viktig social funktion, som man får kompensera på andra sätt som distansjobbare, säger karriärcoachen Emma Pihl.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Wihlborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro