ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lär dig njuta av resan till jobbet

Kristian Borglund · 25 Okt 2011
Uppdaterad 25 Okt 2011

Se pendlingstiden som lyxig egentid.

klar

Artikellänk är kopierad

 Känns det segt att åka till jobbet i dag?  Om någon borde tycka det  så är det Jeanette Hauff. Men hon upplever långpendlandet som lyxigt.

Klockan 5.40 smyger Jeanette Hauff upp ur sängen hemma i Göteborg och gasar i väg med bilen till Landvetter medan de tre barnen fortfarande sover. Hon tar flyget till Bromma, åker bussen in till stan och till sist tunnelbana. Hon är på jobbet Skandias kontor i Stockholm mellan 9 och 16 – och sedan ger hon sig hemåt igen. – Jag har gjort det här i två och ett halvt år nu. Jag är hemma igen runt halv sju på kvällarna. Varför? – Det är bara två dagar i veckan. Jag gillar att ha variation i mitt liv. De tre andra dagarna är jag på Handels i Göteborg där jag är anställd som doktorand. Hon ser långpendlandet som en möjlighet att få egen tid som hon kan göra nästan vad hon vill med: – För mig existerar inget som heter ”dötid”. Jag uppskattar tiden på flyget.  Jag tycker att det känns lyxigt. Hon gillar också kontrasten mellan Stockholms- och Göteborgsdagarna. – Pendlandet gör att jag njuter av att bara ha 25 minuter till jobbet de dagar jag är i Göteborg – och att kunna sova till halv sju.Det jobbigaste då? – När det händer något med barnen. Som snabbast kan jag vara hemma på 2,5 timmar – om jag har galet tur med tajming mellan tunnelbana, bussar och flyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro