ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lär känna din rekryterare

Moa Kärnstrand · 14 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Karin Larsson, 25, och Therese Vikström, 25, har inte kollat upp någon rekryterare. Däremot tycker de att det är viktigt att ta reda på information om företaget. 

Karin Larsson, 25, och Therese Vikström, 25, har inte kollat upp någon rekryterare. Däremot tycker de att det är viktigt att ta reda på information om företaget. 


klar

Artikellänk är kopierad

Lätta din oro inför arbetsintervjun genom att lära känna din rekryterare.– Det är bra som arbetssökande att veta vem man ska möta, säger ­karriär­coachen Nina Jansdotter.Vet du det behöver din an­ställ­ningsintervju inte bli så nervös. Då blir det lättare att få i gång samtalet.– Ingen tycker om att en intervju kallas subjektiv, men det spelar stor roll om rekryteraren tycker om den han eller hon intervjuar.

Internet erbjuder oändliga möjligheter att ta reda på vem den som ska avgöra din framtid egentligen är. Sök runt eller leta på Facebook – men undvik att ”adda” din rekryterare före intervjun.– Man måste känna in vad den här personen har för stil. Det kanske är en analytisk typ som bara vill hålla sig till fakta och inte bli personlig, säger Nina Jansdotter.

När du tagit reda på var din rekryterare tidigare arbetade kan du undersöka ditt eget nätverk för att hitta någon som kan ha jobbat på samma arbetsplats. Men var försiktig när du frågar din kontakt. Nina Jansdotter har hört skräckhistorier där personer lagt ner tid på att ”stalka” sin rekryterare men där det bara slutat i klavertramp.– Förr var det mest företagen som gjorde research på personer de tänkte an­ställa – i dag är unga mycket mer måna om att hamna rätt och tar reda på allt.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro