ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lär känna Metro Esports nya krönikör: Linda "Ding1" Herman

Erik Glanell · 26 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Linda "Ding1" Herman är Metro Esports nya krönikör.

Linda "Ding1" Herman är Metro Esports nya krönikör. Foto: Simon Krona/Metro


Säg hej och välkommen till Metro Esports nya åsiktsmaskin Linda "Ding1" Herman. Vi tog ett snack med vår nya krönikör för att reda ut de allra viktigaste frågorna.

klar

Artikellänk är kopierad

Woop, woop! Hur känns det att vara Metro Esports nya krönikör?

– Som sann gamer går det inte att beskriva med ett annat ord än EPIC!

Berätta lite om dig själv… vem är du?

– Jag lever för esporten. I stället för Skalmans mat- och sovklocka har jag en jobb och gaming-klocka. Sömnen och maten får komma däremellan någonstans. Jag började som praktikant på Fragbite för cirka fyra år sedan och har sedan dess varit jorden runt som videoreporter i branschen. Nu tar jag det lite lugnare på ett kontor och jobbar som community manager för streamingplattformen Znipe TV.

Vad kommer läsarna få ta del av i dina krönikor?

– Det blir mycket tankar och åsikter om både aktuella och icke-aktuella ämnen, men även några tips här och där, vilket jag älskar att dela med mig av.

Kommer du att avslöja några hemligheter eller något annat smarrigt från backstage?

– Vem vet, jag sitter inne på en hel del roliga historier så en och annan smaskig berättelse kanske råkar dyka upp.

Vad spelar du för spel?

– Jag spelar enormt mycket PUBG och League of Legends men när det kommer till att konsumera esport är det helt klart CS:GO-som gäller då det är det jag jobbat med mest sedan tidigare.

Vilken är den vanligaste frågan du får om esport?

– Av de äldre generationerna: ”Hur kan man tjäna pengar på datorspel när man bara sitter still framför en skärm?!” och av de yngre generationerna: ”Wow, vilket drömjobb, hur gör man för att börja jobba med esport?”

Vilket är ditt bästa esportminne?

– Herregud, det finns så många fantastiska minnen. Det bästa är nog League of Legends Worlds-finalerna i Seoul, Sydkorea 2014. Över 40 000 åskådare var på plats och Imagine Dragons stod på scen med ett spektakulärt uppträdande. Det var den absolut mäktigaste liveupplevelsen jag varit med om.

Vad är esportens största utmaning de kommande åren?

– Att få communityt att förstå hur affärs-delen fungerar i den här branschen. Monetarisering och exklusivitet av sändningsrättigheter är på tapeten för alla de stora turneringsarrangörerna just nu. I dag förväntar sig tittarna att få allt serverat gratis. Esport-bolagen måste våga satsa på att bli mer som musik- och filmbranschen där konsumenterna blivit vana vid att mer än gärna betala en liten slant i månaden för att få tillgång till bra tjänster. Och communityt måste bli bättre på att förstå varför detta görs.

Vem tycker du är den mest intressanta esportaren just nu? Och varför?

– Jag måste säga hela FaZe-Clans CS:GO-trupp. Efter rekryteringarna förra året så blev de inte bara ett av världens bästa lag utan även extremt intressanta att följa. Finn ”Karrigan” Andersen är nog den mest fascinerande in game-leadern i scenen just nu.

Linda skriver en krönika i månaden. Första krönikan kan du läsa 1 mars.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro