ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare deltog i konferens som förnekar Förintelsen

Arne Wirén · 14 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SKOLAN. En svensk gymnasielärare deltog i konferensen i Iran i veckan där deltagare från hela världen ifrågasatte Förintelsen. Nu undersöker utbildningsförvaltningen i Stockholm möjligheten att säga upp honom.– Det är väldigt tveksamt om man kan omfatta den värdegrund som finns i läroplanen om man har de här åsikterna, säger skolborgarrådet Lotta Edholm (fp).

Mannen arbetar som datalärare på ett vuxengymnasium i Stockholm. Det föredrag han höll på konferensen i Iran finns publicerat på hans privata hemsida. Han menar att det snarare var 300 000 än sex miljoner judar som dödades under andra världskriget och att det är orättvist att särskilja dem som de enda som drabbades av kriget.”En tysk som dog av tyfus utanför Belsen när hans land led under de allierades massbombning räknas inte, medan Anne Frank som dog inne i lägret av samma sjukdom räknas”, skriver han.– Det är förfärligt att en svensk lärare åker till Iran och talar om att Förintelsen inte inträffat, säger riksdagsledamoten Annelie Enochson (kd) och begärde i går svar av såväl utrikesminister Carl Bildt (m) som skolminister Jan Björklund (fp) om hur de tänker ingripa. ”Jag ifrågasätter om det verkligen är acceptabelt att en så uttalad antisemit och historierevisionist kan tillåtas att verka på ett svenskt läroverk”, skriver hon. Metro har sökt men inte lyckats nå läraren för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro