ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare kallades bög – hotade att döda elev

Raja Bahari · 22 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


Dödshotade eleven inför hela klassen - läraren åtalas för olaga hot.

klar

Artikellänk är kopierad

Lektionen skulle just börja när en annan lärare kom inrusande i klassrummet. Han var väldigt upprörd och ville ha tag i en elev i klassen. En kollega har i förhör berättat hur 36-årigen sedan föste den 14-årige eleven framför sig så att han ramlade. I samband med händelsen ska den misstänkte läraren ha sagt orden ”jag ska döda dig” till eleven. Hotet ska ha framförts inför de andra eleverna som var på väg in i klassrummet.

Strax före händelsen hade 14-åringen stuckit in sitt huvud i den misstänkte 36-åringens klassrum som låg mittemot i korridoren. Där ropade han två gånger att läraren var bög.

I förhör har läraren berättat att han aldrig blivit så förbannad i hela sitt liv förut. Han har också uppgett att eleven under en tid trakasserat honom och stört hans lektioner. Den 36-årige läraren erkänner att han hotade 14-åringen med stryk men nekar till att ha dödshotat honom.Flera av eleverna i klassen blev upprörda efter incidenten. De ska ha frågat annan personal om lärare får mordhota eller slå elever. Den åtalade läraren stängdes av från sin tjänst i väntan på utredning. Vid Lunds tingsrätt åtalas nu 36-årigen för olaga hot.

klar

Artikellänk är kopierad

Raja Bahari
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro