ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare kastade Ipad-laddare på elev och sa håll käften”

Tobias Andersson Åkerblom · 25 Jun 2014
Uppdaterad 25 Jun 2014

Två olika lärare sa åt högstadieeleven att hålla käften – och en av dem kastade en Ipad-laddare på eleven, slår Barn- och elevombudet fast. Enligt anmälan ska de även ha kallat eleven för idiot” och ”pain in the ass”.

klar

Artikellänk är kopierad

Hela det gångna läsåret har eleven, som gick i årskurs åtta i en skola på Hisingen, blivit systematiskt utsatt för kränkningar av skolpersonal, enligt anmälan. Eleven uppger även att han blivit kallad både ”idiot” och ”pain in the ass” av lärare.

Under en lektion störde eleven sina klasskamrater och läraren, och slutade inte trots upprepade tillsägelser, enligt skolan. Då fick läraren nog, sa ”håll käften”  –  och kastade en Ipad-laddare på eleven.

”Barn- och elevombudet anser att det är anmärkningsvärt att lärare inte har pedagogiska färdigheter att hantera en pressad och stökig situation på än att säga ”håll käften” till en elev”, skriver myndigheten i beslutet.  

Läraren, som var en vikarie, ska inte längre jobba kvar på skolan. Ytterligare en lärare har dock sagt åt eleven att hålla käften, enligt Barn- och elevombudet, som nu slår fast att eleven har utsatts för kränkande behandling av personalen på skolan. I beslutet konstaterar myndigheten även att rektorn kände till att vikarien kastade Ipad-laddaren på eleven – utan att anmäla, vilket är en skyldighet enligt skollagen.

Senast 9 september ska Göteborgs kommun redovisa vad de har gjort för att motverka kränkande behandling för Skolinspektionen.  

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro