ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare kastade sax mot elev – nu varnas han

Evelina Pålsson · 29 Feb 2016
Uppdaterad 1 Mar 2016
Kasten flög några decimeter ovanför elevens huvud och slog i en anslagstavla.

Kasten flög några decimeter ovanför elevens huvud och slog i en anslagstavla. Foto: Alamy


Läraren blev utsedd av regeringen att vara med och bedöma om lärare är lämpliga i sitt yrke. Nu varnas läraren själv – för att ha kastat en sax på en elev och han har nu meddelat Utbildningsdepartementet att han avsäger sig sitt uppdrag, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Läraren blev enligt SVT anmäld till Lärarnas ansvarsnämd i maj förra året. Han anmäldes efter att ha kastat en sax mot en elev.

► LÄS MER: Stor bluff: Lärare "höll" 257 kurser – fanns inte i verkligheten

Saxen ska ha flugit 30 till 40 centimeter ovanför elevens huvud och slagit i en anslagstavla. Händelsen bedöms som så allvarlig att han nu varnas. 

– Jag tänkte ju inte, det är en enkel förklaring. Det här är ju inte en bra idé, säger läraren till SVT.

Lärarnas ansvarsnämd har funnits sedan lärarlegitimationen infördes 2011. Det är nämndens ansvar att vid missförhållanden besluta om lärare eller förskolelärare ska varnas eller få sin legitimation indragen.

►LÄS MER: Lärare till sin klass: Hur många flyktingar ska knuffas av båten?

Personerna i nämnden har utsetts av regeringen som särskilt lämpliga. Läraren som kastade saxen är en av ledamöterna. Efter SVT:s granskning av fallet har läraren meddelat Utbildningsdepartementet att han lämnar sitt uppdrag i nämnden. Men regeringen har ännu inta fattat något beslut i ärendet skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro