ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare köpte sex – kan få 500 000

John Lindblom · 15 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här vid Huddinge pendeltågsstation träffade läraren flickan för att sedan ta henne upp till lägenheten där välbeställda män väntade på att få betala för gruppsexträffen.

Här vid Huddinge pendeltågsstation träffade läraren flickan för att sedan ta henne upp till lägenheten där välbeställda män väntade på att få betala för gruppsexträffen. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

  Den sexdömde mannen vägrar sluta undervisa. Nu kan det kosta en halv miljon att bli av med honom.Mellanstadieläraren betalade för gruppsex med en minderårig tonårstjej och dömdes nyligen för sexköpet i Huddinge. Skäl nog för uppsägning, anser Stockholms stad. Men det anser inte läraren och hans fackliga ombud. Nu kan det kosta Stockholms stad uppemot en halv miljon kronor att köpa ut läraren. – Vi vill inte ha honom kvar i vår organisation. I nuläget lutar det åt en uppgörelse med ett okänt antal månadslöner, säger personalchef Birgitta Elm.Mellanstadieläraren var en av de åtalade i den omskrivna gruppsexhärvan anklagad för sexköp av barn under 18 år, men dömdes i tingsrätten endast för köp av sexuell tjänst (2 500 kronor böter) då det inte gick att bevisa att läraren känt till att flickan var 17 år. Läraren anser därför att skälen för uppsägning inte är tillräckliga i och med den ”mildrade” domen.Enligt Stockholms stad är det dock otänkbart att låta läraren fortsätta undervisa tonårselever nästan lika gamla som den prostituerade flickan. Läraren var också enligt utredningen med och arrangerade gruppsexträffen i Huddinge, dock inte i tillräcklig utsträckning för ett koppleriåtal, enligt åklagaren.– Har aldrig varit med om ett liknande fall. Och då känner jag till en del med lärare som dömts för brott, säger Göran Hagman, facklig företrädare på Lärarförbundet.Ingen av de dömda i gruppsexhärvan har hittills överklagat domen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro