ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare misstänks ha slagit elever – får jobba vidare

Tobias Sahlén · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013

En lärare i Gävle, misstänkt för hot och våld mot barn, får fortsätta arbeta på skolor. Skolchefen låter läraren, som snart ska åtalas, fortsätta arbeta för att värna” om dennes hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i oktober i år som en läraren, vid ett större bråk mellan två elevgrupper på en skola i Hofors, misstänks dels för att ha olovligt låst in flera elever i ett omklädningsrum och även ha orsakat skador på en elev.

Läraren i Hofors ska snart åtalas för de misstänka brotten. Men enligt Arbetarbladet har läraren de tre senaste veckorna arbetat på på barn- och fritidsprogrammet på Björkhagsskolan i Hofors. Och enligt rektor Stefan Andersson har läraren haft kontakt med eleverna.

Rektorn ser dock inte det hela som något problem, dels eftersom läraren arbetar med ”nästan vuxna ungdomar” och att han aldrig har varit ensam med eleverna.

– Vi visste inte att läraren skulle bli åtalad förrän nu. Det här beslutet togs av skolchefen, inte mig. Men jag har inte haft någon anledning att ifrågasätta det eftersom jag tycker att det har fungerat bra, säger Stefan Andersson vidare till Arbetarbladet.

Föräldrarna till eleverna är dock upprörda.

– Det känns väldigt märkligt. Hur kommer man fram till det? säger en förälder till tidningen.

Hofors kommun skolchef, Agneta Dahlqvist , försvarar dock lärarens vidare antällning:

– Vi måste värna om lärarens hälsa och välmående. Läraren är inte dömd än, jag vill inte gå händelserna i förväg, säger hon till Arbetarbladet.

LÄS MER på Arbetarbladets hemsida

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro