ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare mordhotades

Annika Anjou · 9 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Rektorn på skolan anmäld – för att han varit för passiv

klar

Artikellänk är kopierad

 SKOLA. En kvinnlig lärare på Hallägraskolan i Halmstad mordhotades i början av veckan av en 13-årig elev som sagt att han ska döda henne med kniv. Hotet är polisanmält. Dessutom är rektorn anmäld för att han varit för passiv inför 13-åringens trakasserier mot läraren. Bland annat har pojken kallat läraren för hora.– Det som hänt är förfärligt för alla inblandade, säger rektor Ola Ekstrand till Metro.

Läraren har valt att inte sjukskriva sig efter händelsen. Däremot har hon inte längre 13-åringen i undervisningen.– Pojken har sin problematik och har haft assistent under hela skoltiden. Det är alltid två vuxna i klassrummet, förklarar rektor Ekstrand.

Han säger att skolan efter hotet ändå måste fundera på om de gjort tillräckligt.– Skolan är en del av samhället och det finns alltid hot och våld. Men man måste inte tåla hot som lärare. Och det är viktigt att inte sopa allvarliga händelser i skolan under mattan, kommenterar Metta Fjelkner, ordförande i Lärarnas riksförbund.

klar

Artikellänk är kopierad

Annika Anjou
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro