ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare nekade elev att ta astmamedicin – slipper varning

Josefin Svenberg · 19 Aug 2014
Uppdaterad 20 Aug 2014

Idrottsläraren nekade en elev att ta sin astmamedicin och hotade åttaåringar med armhävningar om de inte gjorde som han sa. Men Lärarnas ansvarsnämnd har beslutat att inte ge mannen någon varning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Lärarnas ansvarsnämnd avslår Skolinspektionens begäran om att meddela en varning till en idrottslärare på en grundskola norr om Stockholm.

Under en genomgång på en lektion med elever i årskurs två nekade idrottsläraren ett barn med känningar av andningssvårigheter att ta sin astmamedicin – och glömde sedan att påminna eleven när genomgången var avslutad.

Läraren ska även ha hotat elever i årskurs två med att få göra armhävningar om de inte gjorde som han sa. I efterhand har mannen sagt att uttalandet var klumpigt och inte allvarligt menat.

LÄS ÄVEN: ► Lärare kastade Ipad-laddare på elev

Enligt Skolinspektionens utredning har vissa elever och föräldrar dessutom upplevt mannen som alltför arg och sträng. Han ska ha gjort vissa elever rädda för att delta i idrottslektionerna och vissa barn ska även ha ”tappat sugen” att röra på sig, enligt utredningen.

Skolinspektionen tyckte att mannen skulle få en varning för händelserna. Men Lärarnas ansvarsnämnd menar att mannen inte ”i tillräcklig utsträckning har varit oskicklig i sitt yrkesutövande eller visat sig mindre lämplig att bedriva undervisning”, och avslår därför Skolinspektionens begäran.

LÄS ÄVEN: ►Idrottslärare anmäls för könsdiskriminering

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro