ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärare tvingade student att äta bajs – döms till 12 års fängelse

Joel Linde · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015
Professorn har plågat studenten under två års tid, tillsammans med två före detta studenter.

Professorn har plågat studenten under två års tid, tillsammans med två före detta studenter. Foto: Alamy


En 52-årig professor vid ett sydkoreanskt universitet dömdes på torsdagen till 12 års fängelse efter att ha torterat en student under två år, och bland annat tvingat honom att äta avföring.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannens straff blev två år längre än vad åklagaren yrkat på, då rätten ansåg att studenten utsatts för ”ofattbara grymheter” och att behandlingen varit en form av ”psykologiskt mord”, rapporterar AFP.

►LÄS MER: Lurade hem dotterns våldtäktsman på middag och torterade honom till döds

Övergreppen började efter att professorn anställde studenten för att arbeta med en välgörenhetsorganisation. Han greps i juli i år efter att den 29-åriga studenten hade försökt ta sitt liv för att fly sina plågoandar.

Professorn hade även hjälp av två tidigare studenter som också ställdes till svars och dömdes till tre och sex år i fängelse. Bland annat hade de då slagit studenten med ett basebollträ och andra tillhyggen, de hade tvingat en plastpåse med tårgas över hans huvud, och tvingat honom att äta avföring och dricka urin.

►LÄS MER: Torterade exfru – döms till fängelse

Studenten säger att han först hade tolererat professorns misshandel eftersom han trodde att han kunde få hjälp till ett fast jobb som universitetsprofessor.

”Den åtalade trampade på sitt offers mänskliga värdighet,” skriver rätten. ”Det här är en form av psykologiskt mord.”

►LÄS MER: Nära 13 000 torterade till döds av regimen

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro