ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lärarens läxa till eleverna: Lek, ät glass och ha kul”

Ida Gustafsson · 10 Maj 2016
Uppdaterad 10 Maj 2016
Ät glass och bada var några av lärarens uppgifter till eleverna.

Ät glass och bada var några av lärarens uppgifter till eleverna. Foto: TT/Alamy


Vem var det som bestämde att läxor ska innehålla glosor, matte och geografi? Inte var det den här läraren i Storbritannien i alla fall. Hon beordrade sina elever att äta glass, träffa kompisar och vara ute och leka över helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Inför terminens slutprov i Storbritannien är många elever stressade över sina kommande studieresultat. Men läraren som undervisar tio- och elvaåringar på en grundskola i England ville inte att barnen inte bara skulle tänka på skolan. Så hon gav dem en speciell läxa, så speciell att ett inlägg med en bild på läxan delas friskt på Facebook.LÄS MER: Läraren Pernilla slutade ge läxor – då höjdes resultaten 

I ett brev till eleverna inför den gångna helgen skrev läraren:  

”Vi är nu bara ett par veckor i från slutproven och det är viktigt att du använder din tid den här helgen klokt”, börjar hon. Sedan fyller läraren på en lista med 17 punkter, med förvånansvärt lätta hemuppgifter, som bland annat:  

* Le 

* Träffa kompisar * Ät godis eller glass 

* Titta på ditt favoritprogram på TV

* Skratta tills du får ont i magen

* Gå ut och njut av vädret

I brevet står det även att eleverna får plugga om de känner att de måste, men de får bara göra det i totalt en timme.  Brevet avslutas med en påminnelse om att det är läraren som ska oroa sig:

”Det behöver inte ni göra. Ni är fantastiska och jag är så stolt över er. Ha en härlig helg.”LÄS MER: Här är glassarna som försvinner ur GB:s sortiment 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro