ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larm: 4 av 5 skånska feriejobb är farliga

Conny Emmelin · 14 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Dåliga rutiner, felaktig skyddsutrustning och ingen säkerhetsinformation. 4 av 5 skånska företag i branscher med många unga sommarjobbare fick kritik när arbetsmiljöverket inspekterade i somras.– Ungdomar riskerar att skadas. Det är väldigt trist, säger Britt-Louise Heide, arbetsmiljöinspektör i Malmö.

För tredje sommaren i rad har arbetsmiljöverket inspekterat företag i branscher med många unga sommarjobbare. Resultatet är nedslående. Hälften av de kontrollerade företagen i landet hade brister i arbetsmiljön och Skåne var värst i landet med brister hos drygt 80 procent av företagen. – Det är stora brister framför allt i restaurangbranschen. Ungdomar har till exempel fått jobba vid maskiner utan skydd, säger Britt-Louise Heide.

Hon säger att alla företag som fått anmärkning rättat till brister vid verkets återbesök. Efter det nedslående resultatet ska arbetsmiljöverket göra en särskild insats mot restauranger i Skåne i början av nästa år med kontroller av 200 matställen. – Det finns ett stort mörkertal om olyckor i restauranger, säger Britt-Louise Heide.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro