ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larm: Ambulanserna räcker inte till de sjuka

Johanna Ohlson · 16 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ambulanserna i Göteborg räcker inte till. Som situationen ser ut dag tvingas även de mest akuta patienterna att vänta. – Det behövs fler bilar i hela Göteborg. Vissa patienter får vänta i timmar, säger en ambulansförare till Metro.

Värst är väntan för de patienters som inte är akut sjuka. Men även de som behöver omedelbar vård får vänta. – Det rör sig bara om minuter för de mest akuta men det kan vara ödesdigert för en hjärtpatient, säger verksamhetschefen för ambulansen i Göteborg, Mats Kihlgren.

Företaget Ulfab tog över ambulansvården i oktober efter en offentlig upphandling. Upphandlingen har fått intern kritik men enligt Mats Kihlgren har allt gått riktigt till.   – Vi upphandlade efter de ekonomiska förutsättningar vi hade. De som kunde leverera flest ambulanser fick anbudet. Nu har vi märkt att det inte räcker. Men problemen började innan Ulfab tog över. För cirka en månad sedan sattes en extra ambulans in för att köra dagtid. Men problemen kvarstår.

Den 28 maj ska Sahlgrenskas styrelse diskutera frågan med Göteborgsregionens fem hälso- och sjukvårdsnämnder.

Ulfabgruppen AB har 9 ambulanser i drift under hela dygnet. 8 extra ambulanser kör under dagtid.

6 ambulanser finns i reserv.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro