ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larm: Huliganer rekryterar barn

Katarina Arnstad Elmblad · 2 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Här slåss unga huliganer, filmade och visade på Youtube.

Här slåss unga huliganer, filmade och visade på Youtube.


klar

Artikellänk är kopierad

VÅLDSAM HELG. Efter helgens våldsamma slagsmål mellan Djurgården och AIK-huliganer i Stockholm mobiliserar nu supporterpolisen inför allsvenskanpremiären på fredag.

– Jag tror att vi kommer att få se fler sammandrabbningar nu och då samlas man på matchfria dagar för att undvika polisiär närvaro, säger supporterpolisen Stig-Örjan Säter.

Det har skett en våldsam nyrekrytering av barn och ungdomar, mellan 14 och 18 år, till ”supporterklubbarna”. – De är inte så jätteintresserade av fotboll utan mer av fenomenet att slåss, säger Stig-Örjan Säter.

Helgens drabbningar som ägde rum över hela Stockholm var polisen helt ovetande om. Polisen har mycket små möjligheter att i förväg få information om var bråken ska äga rum. De tvingas förlita sig på tips, men den som anger sina kamrater ses inte med blida ögon. Johan Brenemark, säkerhetsansvarig för Djurgården Fotboll, är mäkta irriterad över den lilla klick supportrar som förstör för alla fans. – Jag tycker att det är för djävligt men jag är inte förvånad, säger Johan Brenemark som tror att det kommer att bli en upptrappning av huliganbåk den här säsongen.Samtliga allsvenska klubbar arbetar aktivt med att stävja supporterbråken men Johan Brenemark vill att supportrar som slåss utanför arenorna i klubbarnas namn ska kunna stängas av från samtliga matcher. – Men tyvärr har vi sekretessen som ligger där som ett stenblock, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro