ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larm: Mögelgifter i populärt knäckebröd

Alva Forsberg Fierro · 30 Jun 2016
Uppdaterad 30 Jun 2016
Delikatess, Sesam Gourmet och Delikatess Sesam har visat sig innehålla mögelgifter.

Delikatess, Sesam Gourmet och Delikatess Sesam har visat sig innehålla mögelgifter. Foto: Alarmy/ Wasa/ Montage


Flera knäckbrödsorter från tillverkaren Wasa har visat sig innehålla mögelgift – långt över gränsvärdet. Nu har brödet återkallats, skriver Testfakta.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är knäckebrödsorterna Delikatess, Sesam Gourmet och Delikatess Sesam med Bäst-före-datum 31 mars 2017 som visat sig innehålla mögelgifter upp till fyra gånger över EU:s gränsvärde, skriver Testfakta.

►LÄS MER: Eleverna serverades knäckebröd med larver i

Brödet har tillverkat i Tyskland och det är tyska livsmedelsverket som larmat om de höga halterna av mögelgift. Knäckebrödet har även sålts i Sverige, däribland Konsum Värmland med ett antal lokala Coop-butiker.

– Det är alltså bara sex av våra butiker i Värmland som haft de aktuella knäckebröden. Vi plockade bort dem från butik så fort vi nåddes av larmet i slutet av förra veckan, säger Klas Olsson, pressansvarig på Konsum Värmland till Testfakta.

Enligt Karin Schenström, marknadsdirektör på Barilla Sverige,så har de lyckats återkalla nästan alla produkter.

–  Vi har varit proaktiva och har lyckats undvika att i princip ingen produkt nått ut till konsument. I princip alla produkter är nu i vårt lager och vi håller på att slutföra detta arbete.  Enligt den uppdaterade versionen från EU så överskrider ingen av våra Gourmet sesam gränsvärdet och det är absolut ingen hälsofara för konsumenterna. 

►LÄS MER: OLW återkallar chips – kan utlösa allergiska reaktioner

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro