ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larmet: Barnen slår och sparkar lärarna”

Emmelie Wallroth · 26 Sep 2014
Uppdaterad 26 Sep 2014

Foto: Google Maps/TT


Flera lärare vid en skola i Mölndal utsätts för allvarlig psykisk och fysisk misshandel i form av hot och sparkar. Nu har det gått så långt att facket slår larm. Ingen ska behöva stå ut med det.”

klar

Artikellänk är kopierad

Lärarförbundet i Kungälv har skickat in en anmälan till Arbetsmiljöverket om att barn och elever vid en skola i kommunen utsätter lärarna för fysisk och psykisk allvarlig våld. 

– Det är upprepat utåtagerande elever som sparkar och slår pedagoger, säger Peter Hvass, ordförande vid Lärarförbundet i Mölndal.

Enligt honom rör det sig om enstaka elever i både skolan och ”fritidsklubben” som ger sig på flera lärare.

– Det blir påtagligt för alla, även om man inte är direkt berörd. Att gå i en arbetsmiljö där man inte vet om eller när man kommer bli påpucklad under dagen, att bli hotad och kallad både det ena och det andra, det ska man inte behöva stå ut med, säger Peter Hvass.

Än så länge har ingen lärare skadats allvarligt, men han menar att det är en ”psykisk belastning” för lärarna på skolan.

– Ingen ska behöva gå till sin arbetsplats och känna sig otrygg. Det finns exempel på skador, men inte av det som vi kallar allvarlig art utan det rör sig om blåmärken och liknande.

Skolan har redan vidtagit flera åtgärder, bland annat har man förstärkt personalstyrkan med elevassistenter, men ingenting har hjälpt och problemen kvarstår.

Metro har pratat med rektor vid skolan, som hänvisar till verksamhetschefen i kommunen. Metro söker verksamhetschefen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro