ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larmet efter sprutstölden: Alla patienter ska hiv-testas

Alva Forsberg Fierro · 17 Mar 2016
Uppdaterad 17 Mar 2016
Två sjukhus erbjuder gratis hiv-test efter att en anställd bytt ut innehållet i en spruta med en okänd substans.

Två sjukhus erbjuder gratis hiv-test efter att en anställd bytt ut innehållet i en spruta med en okänd substans. Foto: TT


Två sjukhus i Washington, USA, har uppmanat nästan 1 500 patienter att testa sig för hepatit och hiv. Detta efter att en tidigare kirurg blivit åtalad för att ha stulit och bytt ut en spruta i delstaten Colorado, skriver New York Post.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i januari som den misstänkte kirurgen ska ha tagit en spruta smärtstillande och ersatt innehållet med en annan substans, skriver New York Post.

►LÄS MER: Läkemedelsverket varnar för spruta som gör dig brun

Enligt åklagaren har mannen en historia av att stjäla medicin och ljuga om sitt förflutna på flera olika sjukhus. Kirurgen, som nekat till anklagelserna, har sparkats från åtminstone fyra sjukhus i fyra olika delstater.

►LÄS MER: Skolbarn stack sig på spruta – får vänta halvår på blodsmittabesked

Efter den misstänkta stölden har sjukhus i Arizona, Kalifornien och Colorado erbjudit sina patienter gratis hiv-tester de senaste veckorna. Talespersoner för Folkhälsomyndigheten i USA menar dock att riskerna för att berörda ska ha smittats med hiv är relativt små.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro