ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larmet: Flytvästar fyllda med papper säljs till flyktingbarn

Emmelie Wallroth · 26 Okt 2015
Uppdaterad 26 Okt 2015

Foto: TT/AP


På plats i Izmir i Turkiet har Aftonbladet testat en av de flytvästar som säljs till flyktingar. Det visar sig att flytvästen var fylld med papper.

klar

Artikellänk är kopierad

Tusentals människor flyr över Medelhavet för att ta sig från Syrien till Europa. Rapporterna om drunknade och omkomna flyktingar tycks aldrig sina.

Och nu avslöjar Aftonbladet hur en handel med livsfarliga flytvästar pågår vid Medelhavet. På plats i Izmir i Turkiet har de fått tag på en av flytvästarna som säljs till flyktingar.

►LÄS MER: Kraftig ökad flykt över Medelhavet

– Det är original, väldigt säker, ska försäljaren ha sagt till Aftonbladets team på plats.

När tidningen sedan gör ett test av flytvästen visar det sig att den är fylld med papper. Metro har tidigare skrivit om att det florerat uppgifter om att flyktingar luras till att köpa fejkade flytvästar.

►LÄS MER: Flyktingar luras köpa fejkade flytvästar

”Försäljare i Izmir säljer fejkade flytvästar till syriska flyktingar, och utsätter folk för ytterligare livsfara på flykten till Grekland”, twittrade då Ayla Jean Yackley, korrespondent för nyhetsbyrån Reuters.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro