ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larmoperatör missade nödsamtal – beställde pizza

Ida Gustafsson · 18 Jan 2016
Uppdaterad 18 Jan 2016
En larmoperatör i USA är misstänkt för att ha undvikit att svara på ett larmsamtal, kvinnan ska i stället beställt pizza i ett flera minuter långt privat samtal.

En larmoperatör i USA är misstänkt för att ha undvikit att svara på ett larmsamtal, kvinnan ska i stället beställt pizza i ett flera minuter långt privat samtal. Foto: TT/Alamy


En larmoperatör i Florida anklagas för att ha missat ett nödsamtal. I stället för att svara på nödsamtal satt kvinnan i ett åtta minuter långt telefonsamtal och beställde lunch.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i september som den kvinnliga larmoperatören ska ha missat larmsamtalet. Samtalet kom från en optiker som hade en kund som svimmat av i butiken, rapporterar NBC. 

► LÄS MER: Peo, 90, fick kontot hackat – någon köpte pizza för 1000 kronor

De butiksanställda ringde 911, det amerikanska nödnumret, men fick varken svar eller ett samtal tillbaka. För samtidigt som det ringde satt den enda larmoperatören i telefon och beställde pizza.  

– Jag trodde att det skulle vara mer än en person som svarar på larmsamtalen. Jag förstår inte att det bara är en person, säger Jared Goodman, anställd på optikerbutiken till NBC. 

► LÄS MER: SOS trodde inte på skjuten 16-åring: "Kan du skärpa dig?"

I ljudupptagningen från larmoperatörens åtta minuter långa samtal till pizzerian framgår det att hon gjorde flera beställningar och att hon kontrollerade priserna. 

”Under den här tidsperioden underlät larmoperatören att svara på inkommande nödsamtal, detta trots ljudsignaler och visuella varningar som resulterade i att nödsamtal blev obesvarade och nonchalerade”, står det i polisens utredning.  

Larmoperatören har fått en skriftlig varning av arbetsgivaren. Mannen som svimmade hos optikern återhämtade sig och mår nu bra. 

► LÄS MER: Larmade SOS - för solsken 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro