ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larmsamtalet bröts – senare hittades kvinnan död

Evelina Pålsson · 29 Feb 2016
Uppdaterad 29 Feb 2016
När polisen kom till platsen hittade de kvinnan som larmat skjuten. Även mannen som var skriven på samma adress hittades död. Händelsen rubriceras som mord och självmord.

När polisen kom till platsen hittade de kvinnan som larmat skjuten. Även mannen som var skriven på samma adress hittades död. Händelsen rubriceras som mord och självmord. Foto: TT Nyhetsbyrån


Kvinnan skrek att hon utsattes för brott sedan bröts samtalet med SOS Alarm. Flera timmar senare efter att polisen spårat samtalet hittades kvinnan mördad.

klar

Artikellänk är kopierad

Det panikfyllda samtalet till SOS kom klockan 22.53 den 28 februari uppger Aftonbladet.

– Hon skrek att hon ville ha hjälp , sen bröts samtalet, säger Christer Nordström, presstalesman vid Uppsalapolisen till tidningen.

►LÄS MER: SOS-operatören till skjuten 28-åring: ”Var inte uppkäftig”

Polisen spårade larmet och patruller skickades till platsen. På plats vid fastigheten fick patrullen vänta på ambulans och förhandlare innan de kunde gå in eftersom de fått veta att mannen i huset hade tillgång till jaktvapen.

– Så man går in i fastigheten först klockan 02.42, och då har det här då redan hänt, säger Christer Nordström till Aftonbladet.

Inne i fastigheten hittas kvinnan som larmat skjuten. Mannen som står skriven på samma adress hittas död i ett uthus och polisens misstänker att han har tagit sitt eget liv.

Två små barn hittades i huset. De misstänks ha blivit vittnen till händelsen och har överlämnats till socialtjänsten. När kvinnan sköts är ännu oklart men enligt patrullen på plats hörde inget skott efter att de anlänt skriver Aftonbladet.

► LÄS MER: Döms till vård för mord i löpspår

– Vi vet ännu inte hur hon dog, det får den rättsmedicinska undersökningen visa, säger Christer Nordström. Det döda paret är i 40-årsåldern och inte kända av polisen sedan tidigare. Händelsen rubriceras som mord och självmord.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro