ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Larsson – viktigaste pusselbiten

Daniel Sjöberg/FotbollDirekt.com · 9 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Inte en en i mängden. 36 procent av de tillfrågade i Metros enkät anser att Henrik Larsson är den viktigaste spelaren i landslaget.

Inte en en i mängden. 36 procent av de tillfrågade i Metros enkät anser att Henrik Larsson är den viktigaste spelaren i landslaget. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Förväntningarna på det svenska landslaget i VM är stora. Inte bara från allmänheten och massmedia. Även de verkliga experterna hoppas, ja, rent utav kräver ett bra VM för Sverige. När  Metro frågade ut 70 allsvenska spelare blev svaret tydligt: ett missat avancemang från gruppen är ett fiasko. Men det är inte så överraskande. Som någon sade: – Pratar man om guld så kan man ju inte åka ur redan i gruppspelet.  Det är de svenska landslagsspelarna som själva byggt upp förväntningarna genom att tala så positivt om de blågula möjligheterna i Tyskland.

SEGER I PREMIÄREN Vissa allsvenska spelare menar att gruppen är tuffare än många tror, men alla är också övertygade om att det blir seger i premiären. En och annan allsvensk spelare drömmer också om ett Sverige i VM-final, men kvartsfinal eller åttondelsfinal räcker för att tillfredställa majoriteten av allsvenska spelare. Att Henrik Larsson ses som den viktigaste spelaren är inte heller någon överraskning. Allsvenska spelare skiljer sig inte särskilt mycket från övriga svenska folket. Samtidigt är det ett par spelare som antyder att Zlatan Ibrahimovic mycket väl kan bli den viktigaste spelaren, men han kan lika gärna bli den mest överskattade spelaren om han inte lyckas. Lite oroväckande är det svaga förtroende som lagkaptenen Olof Mellberg har bland sina kollegor i allsvenskan. Mellberg har haft en tung ligasäsong. Aston Villa gick riktigt dåligt i Premier League och det vi minns mest från landslagssäsongen är handsen borta mot Kroatien. En spelare som i alla fall har stöd från de allsvenska spelarna är Alexander Östlund. Många tycker illa om sättet som Östlund petades på och det faktum att det är så jämnt i kampen om vem som ska spela mellan Niclas

BRASILIEN FAVORIT Alexandersson och Mikael Nilsson visar att spelarna här hemma inte ser något givet alternativ på högerbacken. Den där drömmen om VM-guld för Sverige lär inte gå i uppfyllelse om vi ska tro på de allsvenska spelarna. De stora favoriterna är givetvis Brasilien. England och Sven-Göran Eriksson har ändå ganska gott förtroende bland spelarna. Kanske är det de senaste resultaten i träningsmatcherna som fått så pass många allsvenska spelare att tro på att det äntligen ska räcka hela vägen för England. Intressant är också att många ser Elfenbenskusten som en faktisk outsider till titeln trots att laget hamnat i en så tuff grupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Sjöberg/FotbollDirekt.com
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro