ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läsarna: Vi stör oss också på glassbilens melodi

Jenny Sköld · 30 Jul 2013
Uppdaterad 30 Jul 2013

Hälften av läsarna i Metros omröstning stör sig på Hemglassbilens melodi. Efter artiklarna om att idrottsprofilen Percy Nilsson attackerat bilen har även folk på Twitter reagerat. Men glassbilen tänker inte sluta att tuta. – Det är ett väldigt starkt varumärke, säger Mikael Sahlsten, som är vd på Hemglass.

klar

Artikellänk är kopierad

Magnus Jönsson.
Magnus Jönsson.Foto: Privat

Hemglassbilen ankomst till adressen i villaområdet fick idrottsprofilen att tappa fattningen. Men han är långtifrån ensam om att störas av den käcka melodin. 

"Percy gjorde bara det alla drömmer om", skriver en läsare på Twitter.

2008 liknade medicinforskaren Bo Sjöberg melodislingan vid tortyr i ett brev till dåvarande konsumentminister Nyamko Sabuni. Historiskt har den även varit föremål för flera rättsprocesser, men har inte i något av fallen ansetts vara hälsovådlig i rättslig mening. 

En av de som blivit störda är Magnus Jönsson, som bor i området Segevång i Malmö.

– Glassbilen kom ganska sent till oss, mellan 20 och 21 på kvällen. Vi har ett litet barn som vi försöker natta vid 19. Då har vi vår lilla mysstund och ger välling. Sedan kommer glassbilen och då har det blivit en liten powernap och han  blir jättepigg igen. 

Efter att Magnus Jönsson skrev till företaget och klagade slutade de att komma vid den tiden på dygnet i det område där han bor. 

Enligt företagets vd Mikael Sahlsten anpassar företaget sin rutt om det är någon som blir störd. 

– Vi slutar alltid köra melodin om det är någon som klagar, eller slutar köra där om vi inte har några kunder. Om det är ett tättbebyggt område behöver vi oftast inte köra den eftersom folk ändå passerar. 

Varför håller ni ändå fast vid den, trots alla klagomål?

– Det är ett väldigt starkt varumärke. Det är så vår affärsidé fungerar att vi signalerar för att folk ska komma ut och köpa. Så länge det funkar och vi säljer så kommer vi fortsätta med det. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro