ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läsarnas jobbfrågor till Carin Jämtin

Metro · 8 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
– Min son har gått ut gymnasiet och är nu arbetslös. Hur har ni tänkt lösa situationen för arbetslösa ungdomar? frågar Omar Jarboh när han möter Carin Jämtin.

– Min son har gått ut gymnasiet och är nu arbetslös. Hur har ni tänkt lösa situationen för arbetslösa ungdomar? frågar Omar Jarboh när han möter Carin Jämtin. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Oppositionsrådet i Stockholm, Carin Jämtin, svarar på Metroläsarnas frågor om jobben.

"Hur ska ni lösa arbetslösheten?"

Omar Jarboh, 55, Flemingsberg, vårdare.

Carin Jämtin: "För det första vill vi ordna flera jobb i Stockholm och många då inom vården. Eftersom det är många som flyttar hit behövs det fler arbetstillfällen. Sedan vill vi även jobba mot diskriminering i Stockholm, eftersom många fortfarande inte får jobb på grund av sin hudfärg eller sitt efternamn. Vi vill även att kommunen ska gå in och hjälpa de arbetslösa ungdomar som vill starta eget."

"Ska ni höja arbetsgivaravgiften?"

Nora Moafamid, 17, studerande, Bagarmossen.

Carin Jämtin:  "Vi vill slopa arbetsgivaravgiften helt för den som anställer en arbetslös ungdom. Det är bättre än att sänka arbetsgivaravgiften lite för alla ungdomar. Med vårt förslag riktar man in sig på dem som är arbetslösa. Regeringens sänkning för ungdomar generellt har inte minskat ungdomsarbetslösheten. Den sänkningen går ju även till företag som redan har unga anställda. Det finns mer effektiva sätt att använda skattepengarna på, till exempel genom att satsa på fler utbildnings- och praktikplatser för unga."

"Plötsligt pratar politiker om oss äldre, varför?"

Kerstin Eriksson, 70, konstnär, Stockholm:

Carin Jämtin: Pensionärer betalar i dag mer i skatt än personer som arbetar. Det är orättvist. Om vi vinner valet kommer vi att stegvis sänka skatten för pensionärer. Målet är att arbetsinkomster och lön ska beskattas helt lika.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro