ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läsarnas värsta hyresvärdar: Du får rummet om vi har sex

Philip Ottosson · 19 Nov 2015
Uppdaterad 25 Jan 2017
Mia och Filip är två av dem som råkat ut för jobbiga hyresvärdar.

Mia och Filip är två av dem som råkat ut för jobbiga hyresvärdar. Foto: Claudio Bresciani/TT och privat


Stulna matvaror, iskalla rum, sex mot lägre hyra och överfall. Metro har pratat med personer som berättar om sina värsta hyresvärdar och inneboenden.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia är en av dem som har dåliga upplevelser efter att hon bott inneboende. Det tog inte lång tid innan Mias hyresvärd började äta av hennes mat och ville låna pengar. Dessutom var rummet som hon hyrde mycket kallt, hon tvingades sova med tjocka kläder och dubbla duntäcken för att inte frysa.

► LÄS MER: Kvinna vräks – på grund av störande inneboende

Mia flyttade från lägenheten ganska snabbt, men jakten på nytt boende visade sig vara svår. När hon tittade på en annan lägenhet blev hyresvärden närgången:

– Han tryckte sig mot mig och sa: Om jag skulle säga till dig att du får rummet om vi har sex, vad hade du svarat då? Då sa jag bara nej och gick därifrån.

Metro har även pratat med en annan kvinna som vill vara anonym och vars hyresvärd började möblera om och satte upp en egen säng, trots att hon egentligen inte alls skulle bo där.

– Hon besökte lägenheten när jag inte var hemma och klagade på att det var stökigt eller att vissa saker inte var på ”rätt” plats. Hon betedde sig som att hon bodde där, och ville kontrollera allt.

Efter drygt en månad bestämde hyresvärden plötsligt att kvinnan inte kunde bo kvar, hon sa upp hennes kontrakt genom ett SMS.

► LÄS MER: Här är de mest eftertraktade hyresgästerna

En annan personerna som Metro varit i kontakt med blev erbjuden lägre hyra om han ville ha sex med sin hyresvärd.

– Redan första dagen berättade min hyresvärd att han valt mig som inneboende för att han fann mig attraktiv och för att jag är bög. Han kom gång på gång med skamliga sexuella förslag om jag ville få sänkt hyra.

– Jag fick absolut inte ta hem något ragg, för då skulle han bli avundsjuk.

En annan person som Metro pratat med är Filip, han har flyttat runt hos olika inneboenden över tio gånger. Under ett tillfälle flyttade han in hos en medelålders dam, hon skällde ut honom varje kväll efter jobbet:

– En dag påstod hon att jag hade tagit hennes dammsugare och sålt den till någon, när jag visade att den stod i städskåpet som vanligt så påstod hon att jag hade sålt den, och sedan köpt tillbaks den under samma dag.

– Varje morgon så stod det ett brev framme vid köksbordet där hon bad om ursäkt, varje kväll en rejäl utskällning, det var oumbärligt att bo hos henne, jag drog till slut.

► LÄS MER: Hyresgäster betalar mer än vad de borde

Metro har pratat med ytterligare en kvinna, som även hon vill vara anonym, som flyttade in hos en kvinna som visade sig vara alkoholist. Hon tog inte hand om sin hund och inom en månad blev kvinnan överfallen av henne:

– Hon stormade mot mig och tog ett ordentligt grepp om mina handleder. Hon skrek att hon var trött på min röst.

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro