ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läsarstorm efter artikel om 150-gräns

metro.se · 27 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

HASTIGHETSDEBATT. Metros artikel om att bilar kan komma att strypas vid 150 kilometer i timmen har skapat starka reaktioner bland läsarna.

Det är Natuskyddsföreningen som vill utreda förslaget, med en EU-lag som grund.

Vissa, som läsaren Z, tycker att det är bra för trafikanternas säkerhet:

"Kan förstå ilskan i många, men om det sänker mängden döda på vägarna med ens 1% så är det ett värdigt förslag!"

Andra att EU-byråkrater inte ska lägga sig i hur fort bilen kan gå.

"Ett vettigt förbud vore nog snarare förbudet mot "överförmyndare" som vet bäst med hjälp av statistik tror att dom vet allra bäst.", skriver siganturen Bolle.

Fler läsarkommentarer

"En snabb bil är cool även om den är strypt vid 150km/h."

/ Matte

"Jävla miljöfeminister, ska dom börja rota i det allra heligaste! våra motorer ger dom fan i."

/ Livet börjar vid 200km/t"Efterlyser också hastighetsbegränsning och register med skatt för cyklister. Högerregel för barnvagnar och förbud mot idrott som ger Sååå många skador. Ett vettigt förbud vore nog snarare förbudet mot "överförmyndare" som vet bäst med hjälp av statistik tror att dom vet allra bäst."/ Bolle"Då kan man ju lika gärna använda gamla mormor som häst,går fortare det vill jag tro.""Hoppas att de inför hastighetsbegränsningen på polisbilarna först."

/ Peter  Andersson"Det är ett relativt slagkraftigt förslag, kan förstå ilskan i många, men om det sänker mängden döda på vägarna med ens en procent så är det ett värdigt förslag!"

/ Z "Nu börjar detta gå överstyr. detta integritetskränkande och stasisamhälle måste stoppas! räcker det inte med fartreglerna? nejnej, kollektiv bestraffning är en ny modefluga."

/ Malin"Om man kör någon akut in till sjukhus så kör man SÅ FORT MAN KAN. Det kan mycket väl hända att det är mer än 150 kilometer i timmen."/ Nöden har ingen lag "Jag tror inte det här förslaget räddar liv eller miljö. En bil strypt till 150 drar inte mindre än samma bil strypt till 240 km/h. Då måste man i så fall lagstifta mot acceleration också."

/ Steffo"Om man nu vill genomföra detta kan jag inte se anledningen till att sätta gränsen vid 150. I Sverige får man köra max 120, så det är väl där den ska vara i så fall."

/ SB40"Jag anser detta vara en personlig kränkning av mina fri- och rättigheter. Hur i helvete kan man seriöst lägga förslag om att begränsa alla bilar till 150? Jag ska ha min förbannade rätt att köra precis så fort jag vill"

/ Johannes"Varför inte bara tvinga alla korkade medelsvenskar utan självbevarelsedrift att bo i madrasserade rum 24-7 (ekologisk stoppning självfallet). Det vore ju ändå det säkraste för dom små liven."/Markus

klar

Artikellänk är kopierad

metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro