ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läsarstorm efter Metros avslöjande om skolfoton

Metro · 13 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

REAKTIONER. Metro kunde igår avslöja att tusentalsbarn jagas av inkassobolag för obetalda skulder till skolfototbolag. Nyheten renderade i en läsarstorm från förbannade föräldrar och andra som upprörs över att barn registreras och jagas för skulder som de tycker borde ligga på målsman. Sannolikt kan en stor del av dessa skulder komma att avskrivas om Högsta domstolen slår fast att de inte räcker med att skicka betalningskrav för att anse en person är delgiven och preskriptionstiden bruten.

Några läsarreaktioner

"Det måste vara något fundamentalt fel i vårt rättssystem om det kan gå till på det sättet. Jag tycker att det är mycket upprörande om kronofogdemyndigheten och inkassobolagen agerar på detta sätt mot barn även om det i sig skulle vara lagligt. Men huvudansvaret ligger på de skolfotoföretag som låter barn skriva under och sedan sänder in detta för indrivning mot barnen." "Det kan inte vara rimligt att åttaåringar kan bli skyldiga att betala sitt skolfoto 10 år senare eller överhuvudtaget!" "Rannsaka er skolfotoföretag!" "Hade jag fortfarande haft barn i skolåldern skulle jag aktivt arbeta för att föräldrarna tog egna bilder istället. De flesta har ju numera egna sofistikerade kameror." "Min son jagades av inkasso trots att han aldrig var med på skolfotot"

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro