ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lasse Åbergs säten i t-banan mystiskt omklädda: Det är inte jag”

Anna Åslund · 25 Maj 2016
Uppdaterad 26 Maj 2016

Några resenärer på tunnelbanans röda och blå linje fick sig under tisdagen en rolig överraskning – någon hade klätt om vissa tågsäten i färgglada tyger. Det är kul med civil olydnad”, säger Lasse Åberg, som står för den blåmönstrade originaldesignen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur några säten i Stockholms tunnelbana fått ny klädsel är ett mysterium. Lasse Åberg, som designat originalmönstret, tycker bara att det är kul. "Jag skulle sätta mig där".
Hur några säten i Stockholms tunnelbana fått ny klädsel är ett mysterium. Lasse Åberg, som designat originalmönstret, tycker bara att det är kul. "Jag skulle sätta mig där".Foto: Stig-Åke Jönsson/TT/Ingrid Wittberg/Elin Franck

Stockholms tunnelbana har fått sig en riktig färgklick. Under gårdagen kunde resenärer på både blå och röda linjense hur de vanligtvis blåklädda sätena hade täckts över med nya färgglada tyger, vilket Mitt i skrev om i går. Vem eller vilka som ligger bakom färgkuppen tycks ännu vara okänt. 

Lasse Åberg designade de klassiska blåmönstrade tyget med stockholmsmotiv för många år sedan. Han skrattar gott när Metro ger honom nyheten om tunnelbanebuset. 

– Jag lovar att det inte är jag. Men såna där kupper tycker jag är lite roliga, det piggar upp, säger Lasse Åberg. 

Han åker själv pendeltåg ibland och skulle tycka att det var kul om han själv skulle lyckas få se ett omklätt säte någon gång. 

– Jag skulle sätta mig där, det är ett roligt avbrott i vardagen. 

►LÄS MER: Här fuskas det mest i tunnelbanan

Lasse Åbergs mönster har suttit på SL:s säten i många år och han har inget emot att någon täckt över hans konst.

– Det är kul med civil olydnad och glada färger!

Ingrid Wittberg, 25, som hoppade på tunnelbanans röda linje vid Gamla stan, var en av dem som fick nöjet att se två av sätena. 

– När man åker till jobbet är det alltid samma sak varje dag, och plötsligt såg man något helt nytt, säger hon. 

►LÄS MER: Satans barn kuppade sig in i dopannons

Sätenas förvandling förvirrar även SL. 

– Jag har inte hört något alls om det, säger Henrik Palmér, pressjourskontakt på SL. 

De nya färgerna piggar kanske upp vagnarna, men egentligen bryter de mot SL:s regler och kan innebära fara. Tygerna är förmodligen inte lika brandsäkra som originalen. 

– De tyger som vi använder är flamsäkra och provas extremt hårt. Vi vill ju helst inte att man gör såna här saker, även om det kan se väldigt trevligt ut. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro