ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lastbil centimeter från att köra på skolpojke – fångades på film

Simon Krona · 15 Nov 2017
Uppdaterad 15 Nov 2017

En norsk skolelev hoppade av bussen och var på väg över vägen. Då kom en lastbil rusande i full fart. Men efter en chaufförs snabbtänkta insats kunde pojken komma undan i sista sekund.

klar

Artikellänk är kopierad

Skolbarnen hoppade av bussen i Herad i södra Norge och var på väg över vägen till skolan, rapporterar norska NRK. Bakom bussen sitter Tor-Bjørn Kyrkjebø i sin lastbil och väntar. Han har en kamera monterad i fronten som snart skulle spela in de kommande skräcksekunderna.

I det mötande körfältet ser Tor-Bjørn hur en lastbil kommer rusande i full fart, och han förstår att barnen inte kan se den för bussen som är i vägen.

– Jag blev helt het i huvudet när jag förstod vad som höll på att hända. Jag började blinka och tuta allt vad jag kunde för att varna mötande trafik och barnen, säger han till NRK.

Föraren i den andra lastbilen verkar uppfatta varningarna, för i sista sekund lyckas den stanna – bara några centimeter från pojken.

Videon spelades in i somras, och sedan dess har Tor-Bjørn Kyrkjebø visat videon för sina barnbarn för att illustrera hur fort allvarliga situationer kan uppstå i trafiken.

Filmen har även använts som undervisningsmaterial på speditionsföretaget som Tor-Bjørn Kyrkjebø jobbar på.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro