ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lastbil jagades av taxi – kraschade på Södermalm

Metro/TT · 13 Jun 2017
Uppdaterad 13 Jun 2017

Foto: Mattias Areskog/TT


En mindre lastbil som krockade med en taxibil och sedan smet från olycksplatsen orsakade ett stort polispådrag i Stockholm. "När lastbilen kom i full fart var den första tanken att det handlade om ett terrordåd", berättar ett vittne för TT.

klar

Artikellänk är kopierad

En mindre lastbil körde på en taxibil på Götgatan på Södermalm. I stället för att stanna på olycksplatsen valde lastbilsföraren att åka därifrån. Taxiföraren körde efter, tutande, för att försöka få lastbilsföraren att stanna.

– Jag känner inte till några andra uppgifter än att det var en trafikolycka med påföljande smitning, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Krocken skedde på Götgatan och lastbilen ska sedan ha fortsatt till Bondegatan där föraren sedan övergett fordonet och sprungit från platsen.

Lastbilen körde förbi och en taxibil kom bakom och tutade, berättar Fredrik Lybeck, som såg händelsen, för TT:s reporter på plats.

Vid Katarina Bangata försökte lastbilen korsa en gångväg där det står stolpar som ska hindra biltrafik från att köra där.

– Lastbilen fastnade där och körde fram och tillbaka. Sedan fortsatte den skitfort, säger Fredrik Lybeck.

Fredrik Lybeck pratade med taxichauffören som följde efter lastbilen.

– Han hade blivit helt krockad av lastbilen, därför försökte han få honom att stanna.

Fredrik Lybeck säger att med tanke på lastbilsdådet på Drottninggatan i april var den första tanken att det han såg var ett terrordåd.

– Ryggmärgsinstinkten säger ju det nuförtiden. Men sen när vi såg taxibilen och pratade med chauffören förstod vi att det nog inte var det. Så då kändes det rätt lugnt.

Platsen runt lastbilen är fortfarande avspärrad och polisen söker efter föraren som lämnade lastbilen och sprang därifrån.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Vid 12.30-tiden meddelade polisen att de gripit en person ,misstänkt för att ha kört lastbilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro