ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lastbilsattack i Jerusalem – det här vet vi

Aron Andersson · 8 Jan 2017
Uppdaterad 8 Jan 2017

Foto: TT


Under söndagen kom uppgifter om att en lastbil kört in i en folkmassa i Jerusalem. Flera uppges ha skadats och dödats. Det här vet vi.

klar

Artikellänk är kopierad

Det här vet vi

Lastbil körde in i folkmassa. Flera personer har skadats och dödats efter att en lastbil kört av vägen och in i en grupp människor i Jerusalem.

Fyra döda. Enligt en nyhetsbyrån AFP har minst fyra personer omkommit efter att lastbilen kört in folkmassan. En person från räddningstjänsten bekräftar siffran på plats.

Populärt turiststråk. Händelsen inträffade på Armon Hanatziv-promenaden, som är ett populärt turiststråk i staden, skriver TT.

Föraren död. Även den person som körde lastbilen är död, enligt AFP, och bilder som publicerats av lokala medier visar att lastbilen har flera kulhål. Enligt Reuters har föraren skjutits ihjäl, vilket israelisk polis bekräftat.

Soldater drabbade. Gruppen som blev påkörda av lastbilen bestod av soldater, har polis bekräftat för AFP.

Terroristattack. Både polis och borgmästare har beskrivit händelsen som en terrorattack när de pratat med press efter händelsen. Stadens polischef ska också ha identifierat föraren, enligt Jerusalem Post.

LÄS MER: Det här är de falska bilderna som spreds i samband med Berlinattacken

LÄS MER: Det här är falska påstående du inte ska sprida om dådet i Nice

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro