ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låste in sig i bil i 13 timmar – kom inte på hur man skulle öppna dörren

Åsa Larsson · 15 Dec 2014
Uppdaterad 15 Dec 2014
Paret hade skaffat sig en Mazda med elektroniskt låssystem och lyckades inte räkna ut hur de skulle öppna den inifrån.

Paret hade skaffat sig en Mazda med elektroniskt låssystem och lyckades inte räkna ut hur de skulle öppna den inifrån. Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Ett äldre par på Nya Zeeland lyckades inte lista ut hur låsmekanismen i deras sprillans nya Mazda fungerade – och höll på att dö på kuppen.

Klockan var sju på kvällen den 5 november och resten av den lilla staden höll på att fira Guy Hawkes-dagen, skriver tidningen Otago daily times. Paret hade satt sig i sin bil i garaget, men lämnat nyckeln till det elektroniska låssystemet utanför, liksom manualen till bilen.

Av bilförsäljaren hade paret, som är i övre 60-årsåldern, fått uppfattningen att det bara var genom transpondern som bilen kunde öppnas och de fick därför panik. För nyzeeländska tidningar berättar de hur de tutade och skrek och försökte slå sönder bilrutorna inifrån, men inget hjälpte.

När grannarna kom till deras undsättning vid åttatiden på morgonen nästa dag hade kvinnan svimmat och mannen kippade efter luft. Räddningspersonalen ska ha sagt att de haft en timme kvar att leva om ingen hittat dem, enligt mannen.

Han ansåg sig vara väldigt metodisk och skyller sin näradöden-upplevelse på försäljarens påstående och hjärnsläpp.

– När jag fick veta hur lätt det var att öppna bilen så blev jag arg på mig själv för att jag inte tog mig ut... jag hade fått en fix idé att jag behövde transpondern.

Kvinnan som fick stanna tre dygn på sjukhus har nu valt att berätta om händelsen offentligt för att varna andra ägare av bilar med elektroniskt lås.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro