ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Läste magasin – såg nakenbild på sig själv

Daniel Olsson · 18 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX / OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE


Kvinna stämmer bildbyrå efter nakenartikeln

klar

Artikellänk är kopierad

En kvinna i Göteborg fick sig en rejäl chock när hon öppnade tidningen och fann en 15 år gam­mal bild på sig själv i bar överkropp och med text­en: ”Är du en tutt-struts?”.Nu har kvinnan stämt bildbyrån som levererade bilden till det stora svenska livsstilsmagasinet för brott mot lagen om namn och bild i reklam och för brott mot personuppgiftslagen.Kvinnan kräver bildbyrån på 19 000 kronor, varav 14 000 utgör skadestånd för den kränkning hon utsatts för.Enligt kvinnan togs bilden i ett helt annat sammanhang för 15 år sedan då hon stod modell för Norska apotekbolagets reklamkampanj för en hudkräm. Bilderna togs på villkor att de enbart skulle användas för företagets kampanj i Norge och att de aldrig fick användas i andra sammanhang.Den stämda bildbyrån är en av landets största och ska enligt kvinnans stämningsansökan ha haft hennes bild upplagd för allmän beskådan dygnet runt.

Hon ser återpubliceringen av ungdomsbilden som kränkande och tror att det kan försvåra för henne i hennes nuvarande yrke inom kultursektorn.

Den utpekade bildbyrån väljer i nuläget att inte kommentera händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro