ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Lästipset – här är veckans favoriter

Caroline Engvall · 7 Okt 2013
Uppdaterad 7 Okt 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Beskriver hoppet i grekiskt kaos

Alexandra Pascalidou – ”Kaos” (Atlas förlag)

Metrokolumnisten Alexandra Pascalidou har med sorg i hjärtat sett sitt hemland förfalla – i medierna. Men hur ser det ut bakom mediabilderna? I nya boken tar hon läsaren i handen och låter oss möta människorna bakom de snabba nyhetsinslagen på 30 sekunder. Ändå hoppfull, mitt i de mörka framtidsutsikterna.

Gruvliga scener i Marklunds nya

Liza Marklund – ”Lyckliga gatan” (Pirat-förlaget)

Lyckliga gatan är givetvis inte särskilt lycklig, den här gången är Solsidan (ja, som i tv-serien) Liza Marklunds scen. Boken börjar med några gruvliga tortyrscener som får det att vända sig i magen på vilken deckarvan person som helst.

Vårljus lyser upp mörkt Göteborg

Åke Edwardson – ”Marconi Park” (Albert Bonniers förlag)

Åke Edwardson är barmhärtig och låter lite vårljus sippra in i oktobermörkret, vilket är snällt eftersom hans nya Erik Winter bjuder på mycken blodspillan i det göteborgska bostadsområdet Marconi Park.

Lahger har mött dömde piloten

Håkan Lahger – ”Helikopterpiloten” (Norstedts)

Journalisten Håkan Lagher har fått tillgång till den man som sitter dömd för att ha kört helikoptern under det spektakulära Västbergarånet. Mannen nekar och många av hans mäktiga tv-vänner förvånas över domen. Läs och bilda egen uppfattning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro