ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Låt arbetslösa rusta upp miljonprogrammet"

Rickard Lindholm · 22 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Miljöpartisten Gustav Fridolin vill att arbetslösa som bor i miljonprogram ska renovera husen i samma område.

Miljöpartisten Gustav Fridolin vill att arbetslösa som bor i miljonprogram ska renovera husen i samma område. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Gustav Fridolin vill att arbetslösa som bor i miljonprogram ska rusta upp bostäderna. På så vis ska nya jobb skapas – samtidigt som husen fräschas upp.

Gustav Fridolin, Miljöpartiet, vill minska arbetslösheten och rusta miljonprogramsbostäderna i samma drag.

Enligt honom är lösningen att man ska lära de arbetslösa i miljonprogrammen att rusta upp hus och sedan låta dem arbeta i områdena. – På det här sättet skapar vi jobb där det inte finns några jobb och får upprustade bostäder där det behöver rustas, säger Gustav Fridolin.

De nyutbildade kommer inte att ge sig i kast med renoveringen själva utan förebilden är ett projekt i Södertälje där arbetslösa anställts för att arbeta tillsammans med byggföretaget Peab.

Sammanlagt kommer det här projektet att kosta staten flera miljarder och ta minst ett decennium att genomföra. Men pengarna är inget problem enligt Gustav Fridolin.– Frågan är om vi har råd att inte göra det. En person som går utan arbete hela livet kostar 12,5 miljoner under sin livstid. Om det här betyder att de kommer ut i arbetslivet så finns det pengar att spara, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro