ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt barnen fixa kalaset

Urban Brådhe · 21 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Olika färger på tallrikarna gör bordet roligare – tallrikarna är från Coctail på södermalm

Olika färger på tallrikarna gör bordet roligare – tallrikarna är från Coctail på södermalm


klar

Artikellänk är kopierad

Låt barnen göra tårtan på barnkalaset och baket blir en festlig lek. Metrokocken Anne Torjussen från Menyse.com och kockuthyrningsföretaget Rent a chef bakar eller lagar gärna mat tillsammans med barnen när hon ordnar barnkalas. Att göra en pannkakstårta med grädde och färska bär är kul för barn i flera åldrar. – Det är roligt att laga eller baka något tillsammans. Man måste våga släppa att det blir lite rörigt i köket och barn klarar mer vad man tror, säger Anne Torjussen.Annat som går lätt att göra tillsammans med barnen är exempelvis att leka korvkiosk och servera varmkorv. Ha en deg färdig och låt barnen baka ut kakor eller bullar. Lägg upp glass till en glasstårta och låt barnen dekorera med bär, frukt, godis, grädde, maränger eller något annat de gillarOftast är kalas på eftermiddagen och därför blir fika det naturliga.  Anne Torjussen vill tipsa föräldrar om lägga kalaset lite tidigare på dagen. Barnen blir inte lika trötta och man kan bjuda på lite lunch i stället för bara tårtfika. – Jag tycker det är bra med någon som är mataktigt. Man kan till exempel göra sjörövarspett – trä köttbullar på ett spett och sätt en liten piratflagga på spettet, säger hon.

Alexander Frykfors, 2, Alma Acevedo, 6, Hampus Rossbäck, 4, Alma Torjussen, 5, och Metros kock Anne smakar av smeten.
Alexander Frykfors, 2, Alma Acevedo, 6, Hampus Rossbäck, 4, Alma Torjussen, 5, och Metros kock Anne smakar av smeten.

Annes duktips Så får du till ett riktigt kalasbord

Skapa ett färgglatt bord! Blanda olika färger på tallrikar, glas och fat. Ha gärna någon rolig detalj, som att byta ut assietter mot fina små barnbrickor.Annorlunda servering. Servera kakor, bullar och godis på annorlunda sätt i burkar och askar eller leksaksväskor.Detaljer blir leksaker. Plastarmband kan bli roliga och uppskattade servettringar som efter fikat blir ett kul smycke. Detaljerna behöver inte kosta mycket,Glöm inte väggarna runt bordet. De piggas upp med roliga med bilder eller planscher.Ballonger hör till. Häng dem i taklampan så blir det kalasstämning vid bordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Urban Brådhe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro