ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt din karriär färgas av Obamas 100-dagarsplan

Mary Örnborg · 21 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Utnyttja din smekmånad på nya jobbet

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Grafik: Dennis Stenmark

Med hela världens ögon på sig måste USA:s nye president Barack Obama utnyttja sin smekmånad rätt på sitt nya jobb. För det har han en 100-dag­ars­plan. Lär dig att utnyttja din egen smekmånad på nya jobbet med hjälp av Obamas egen ­plan.Barack Obama har spelat sina kort väl under hela presidentkampanjen. Detta har inte bara tagit honom till en av världens mäktigaste poster utan också gjort honom till den i sär-klass populäraste presidentkandidaten någonsin.

De första hundra dagarna i en nytillträdd presidents liv är viktiga. Vad som händer eller inte under dessa dagar är avgörande för vilket förtroende  väljarna kommer att ha för presidenten under resten av mandatperioden. 

Därför har varje nytillträdd president en 100-dagarsplan för just detta syfte. – Det är mycket man kan lära av Barack Obama. Det gäller inte minst om man själv är ny på ett jobb, säger Mattias Thorsson, senior ledarskapskonsult på Edward & Smedje samt före detta politisk talskrivare.

Även om mycket av Obamas 100-dagarsplan är tillämpbart på en arbetsplats finns också saker som man inte bör ta efter. Det är trots allt skillnad mellan att jobba i ett företag och att föra politik.– Nu förväntas  det hända en massa saker när Obama tillträder – och det är också ett sätt för honom att markera att han är handlingskraftig.  Som ny på ett jobb  är det däremot inte att rekommendera den typen av handlingskraft i första skedet, säger Mattias Thorsson.

Så funkar Obamas plan

1. Så här gör Obama: Under överlämningen av presidentposten har Obama visat stor respekt ­gent­emot­ president George W Bush och de erfarenheter han fått under sin tid på president­posten. Det har skapat en ömsesidig respekt mellan dem vilket Obama nu kan utnyttja om han har frågor som bara Bush har erfarenhet och kunskaper om.

Detta kan du lära av Obama: Respektera din företrädare på ditt jobb och dina medarbetare. Underskatta inte deras kompetens och erfarenhet utan se till att lära av dem så mycket du kan. Goda relationer med din företrädare skapar också goda relationer till dina nya medarbetare. 

2. Så här gör Obama: Obamas popularitet bottnar till stor del i hans superstarka personlighet och integritet. Han signaler förtroende och visar på stor ödmjuk­het, statsmanna­mässighet, och ett metodiskt bemötande. Han ser alltid till att vara ordentligt förberedd inför varje ny uppgift och visar att han inte är rädd att ta in andras idéer och synpunkter.

Detta kan du lära av Obama: Är man väl förberedd utstrålar man automatiskt en säkerhet inför sin uppgift. Förvalta din ­personliga stil också genom att försöka förmedla dina styrkor utan att explicit uttrycka det i ord. Visa dessutom att du både är öppen för andras idéer och också handlingskraftig – det ger en starkare personlighet.

3. Så här gör Obama: Obama har medvetet rekryterat folk till sin stab med varierande bakgrund. Det ger ett intryck av honom att vara exekutiv. Han räds inte heller att ta in kritiker i sin stab eller andra starka kontroversiella personligheter som Hillary Clinton. Här visar han att han vill föra en dynamisk politik med högt i tak.

Detta kan du lära av Obama: Undvik att omge dig med ja-sägare utan sträva efter att jobba i en organisation med oliksinnade och med högt i tak. Tänk att det är bättre att ha kritikerna med dig än emot dig.

4. Så här gör Obama: Obamas jobb började egentligen långt innan han tillträdde posten som president. Genom att balansera traditioner och förändringar har han lyckats ta sig ända fram till toppen. Nu när start­sträckan är avklarad är det dags att visa på handlingskraft.

Detta kan du lära av Obama: Se din första tid på ditt nya jobb som en startsträcka. Börja inte med att peka med hela handen och göra stora förändringar. Börja i stället med att försöka få en överblick över organisationen och försök identifiera det som fungerar och är bra och det som är mindre bra. Fundera över hur förändringar kan göras på ett smidigt sätt utan att den rådande kulturen skakas om för mycket i grundvalarna. Handlingskraft visar du först när du har fått en bra överblick.

Tipsen kommer från Mattias Thorsson på Edward & Smedje

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro