ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt dina idéer göra barnens värld bättre

Karolina Skoglund · 16 Sep 2013
Uppdaterad 18 Sep 2013
Låt dina idéer göra barnens värld bättre Sara Damber, vd för Reach for Change.

Låt dina idéer göra barnens värld bättre Sara Damber, vd för Reach for Change. Foto: Ola Jacobsen


Många svenskar sitter på verksamhetsidéer som de aldrig förverkligar, visar en undersökning. Samtidigt går stiftelsen Reach for Change ut med att de söker nya sociala entreprenörer med kravet att idén ska göra världen bättre för barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Nästan var femte person i Sverige har en idé om hur man skulle kunna göra livet bättre för barn. 

Det visar en ny undersökning som den ideella stiftelsen Reach for Change ligger bakom. Samma undersökning visar att den främsta orsaken till att man inte gör något åt det är att man inte vet hur man ska gå till väga. 

– Det är häftigt att så många har idéer. Men med min optimistiska världssyn är jag inte förvånad, säger Sara Damber, vd för Reach for Change, som tagit sig an sociala entreprenörer med bra idéer sedan stiftelsen grundades 2010. 

Nu söker Reach for Change nya entreprenörer till sitt program, där bland annat lönefinansiering och experthjälp erbjuds till dem som antas. 

– Vi vill ha så många innovativa ansökningar som möjligt och väljer in de med idéer som vi verkligen tror på. Så antalet är inte bestämt ännu, säger Sara. 

I fjol kom det in närmare tusen ansökningar och totalt valdes fem entreprenörer ut, vilket vittnar om att konkurrensen är tuff. För att stå sig i den är Saras främsta tips att vara så konkret som möjligt när man presenterar sin idé. 

– Det bästa är att tidigt förklara vad problemet är och vad man har för lösning på den. På så sätt förstår man snabbt. Viktigast av allt är dock att man verkligen ser till att söka. Om inte annat för att testa och få feed back på sin idé.

Sök.  Till och med torsdag den 9 oktober kan man ansöka till programmet med en pitch på Reachforchange.se, där det även finns mer information om stiftelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro