ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt inte stressen störa i jul

Karolina Skoglund · 17 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012
Det är mycket som ska hinnas med de sista dagarna före julfirandet och det är  lätt att bli överdrivet stressad. Men det finns knep att ta till. 

Det är mycket som ska hinnas med de sista dagarna före julfirandet och det är  lätt att bli överdrivet stressad. Men det finns knep att ta till.  Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX


Prestationshets, konsumtionshuvudvärk och släktpanik. Få veckor frambringar så mycket känslor som den före jul. – Det är årets stressigaste tid, säger psykologen Jenny Klefbom.

klar

Artikellänk är kopierad

Med sex dagar kvar till julafton är det mycket som ska ordnas. Utöver att förbereda för ledighet på jobbet och gå på julfester ska allt inför högtiden förberedas. 

– Allt faller samman i ett, speciellt om man har barn som oftast har terminsavslutningar i dessa tider. Det är årets stressigaste tid, säger psykologen Jenny Klefbom (bilden) 

Men det finns en mängd lösningar för att råda bot på stressen. 

– Man ska inte göra sådant som man inte tycker är roligt. Men många tycker att det är roligt med julen. Då får man planera och inte börja med knäcken klockan 23 om man ska till jobbet dagen efter, säger Jenny.

Om man har barn kan de involveras i matlagningen. Då blir plikterna ett härligt umgänge med familjen i stället.  Även julklapparna är förknippade med stress. 

– Barn som är 1–2 år tycker att snöret och papperet är lika roligt som innehållet. Samtidigt är det just då många som vill ösa på med julklappar. Strunta i det och vänta tills barnen blir äldre, då de uppskattar det. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro