ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Låt kompisar följa din formkurva live

Jonas Ryberg · 22 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Låt kompisarna impas av hur fort du avverkar dina joggingrundor direkt på webben. 

Låt kompisarna impas av hur fort du avverkar dina joggingrundor direkt på webben.  Foto: Felipe Morales/scanpix


Nokia sports tracker

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra globar i betyg för Nokia sportstracker
Fyra globar i betyg för Nokia sportstracker

TRÄNING. Alla som tror på tv-shop vet att teknik kan göra tråkig träning rolig. Nu hoppas mobiltillverkaren Nokia att företagets telefoner ska bli din nästa tekniska träningskompis. Men se upp, den skvallrar om dina resultat live på webben.

Med hjälp av inbyggd eller inkopplad gps, rörelsesensor och programmet Sports Tracker kan Nokias mer avancerade telefoner samla in en hel massa träningsdata för den som gillar löpning, skidåkning, cykel eller som i vårt test bara en lugn promenad. Av informationen skapar programmet en egen träningsdagbok.Precis som i flera liknande program från traditionella gps-tillverkare samlar träningsdagboken in information om hastighet, förbrända kalorier, antal steg och sträcka. Att löparrundan eller cykelturen kan visas på en karta är heller inget nytt.Det spännande med Nokias produkt är att den delar med sig av dina ansträngningar live på webben. Det betyder att din träningskompis eller någon annan direkt kan se hur fort du springer, och exakt var du springer.Toppen för den som vill låta familjen följa med i långlopp som Vätternrundan eller Lidingöloppet. Eller varför inte bara den vanliga kvällsrundan? Programmet följer med i några av Nokias nyare telefoner. Men det kan också laddas ner gratis till alla modeller med Symbian Series 60 version 3 eller högre. Precis som med det mesta som är spännande och gratis på webben så är det fortfarande fråga om en betaversion. Och vissa saker finns det fortfarande att slipa på. Hamnar du till exempel utan kontakt, eller med dålig kontakt, med gps-satelliterna så kan Sports Tracker spela dig spratt både vad gäller uppnådd hastighet och sträcka. Den saknar visserligen karta i själva telefonen men Nokia borde kunna lägga in en funktion som rensar bort helt orealistiska resultat.

Dessutom är höjdmätningen som alltid lite osäker när det gäller gps:er, och nättjänsten saknar möjlighet att korrigera med hjälp av höjddata från redan kända kartor.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro